|
Postovani Dr. Radoncic,
U 17-oj sam nedelji trudnoce ostvarene IVF-om (donacija jajnih celija). Na pocetku trudnoce (6/7 nedelja) je bilo slabog krvarenja koje je stalo i sada je sa te strane sve u redu. Medjutim na zadnjem pregledu (juce) je ustanovljeno da je posteljica nisko usadjena.
Nalaz je sledeci: - Grlic konican, dug 2 cm, cvrst, elastican, neosetljiv, uloziv za jagodicu prsta (da li ovo znaci da je delimicno otvoren?) - Uterus velicinom odgovara amenoreji, normalnog tonusa
Cervikometrija: Cervikalni kanal zatvoren, dug 41 mm, donji pol posteljice prepokriva unutrasnje usce.
Lekar je savetovao samo vise odmaranja (sto sam ja i do sada cinila) i prokomentarisao da ce se posteljica kasnije mozda povuci na gore. Bila sam potpuno zbunjena i preplasena i nisam uspela da pitam da li se u mom slucaju radi o dijagnozi placenta Previa za koju znam da moze da bude jako ozbiljno stanje.
Da li je iz Vaseg iskustva moguce da se posteljica koja sada, u 17-oj nedelji prekriva usce, kasnije podigne i sta Vi savetujete u ovakvim slucajevima?
Hvala unapred i srdacan pozdrav!
|