Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 2 post(ov)a ]
Autor/ica Poruka
 Naslov: ALERGIJA U TRUDNOĆI
PostPostano: 17 kol 2012, 10:57 
Jr. Member

Poštovani doktore,

Trudna sam 16+2, blizanačka trrudnoća iz 2. IVF-a, jučer sam bila na pregledu kod svoje gin. i rekla je da sam uloživa za vršak prsta. CB su uredni isto kao i urinokultura. Od početka trudnoće trošim Utrogestan 3x2 tablete. Kako sam alergična na ambroziju i jako kišem kroz dan moja gin. je rekla da je uloživost uzrokovana kihanjem. Kako sada ne smijem koristiti lijekove koje sam koristila za alegiju prije trudnoće gin. mi je preporučila Normia vrećice. Da li će mi te vrećice pomoći? I da li moram strogo mirovati ili mogu malo prošetati?

Zahvaljujem unaprijed.

Vrh

Naslov: Re: ALERGIJA U TRUDNOĆI
PostPostano: 21 kol 2012, 08:26 
Moderator

Teoretski je moguće da jako kihanje isprovocira kontrakcije maternice pa čak i da ono uzrokuje da se vrat maternica počne otvarati premda sam mišljenja da je sa 16 tjedana trudnoće to sve jako malo vjerojatno- trudnoća je za to još uvijek premala. No ukoliko to i jest tako što se tiče liječenja Vaše alergijske reakcije tu sasvim sigurno niste dobro savjetovati kada Vam je rečeno da se nikakva terapija ne može koristiti tijekom trudnoće! Radi se o starom, konzervativnom mišljenju koji nije u skladu sa stanjem struke danas! Normia vrećice koje su Vam preporučene sasvim sigurno neće ništa pomoći. Radi se o probiotiku koji Vam neće ni pomoći niti odmoći ( naš narod bi rekao ”poput svete vode”). Sve lokalne pripravke poput spreja u nos, obzorm na kišete , ( npr. flixonase ili drugi sličan preparat) se mogu bez ikakvih problema koristiti u trudnoći. Mogu se koristiti i pojedini antihistaminici ( naki od tih preparata ste sigurno koristili i do sada) i to naročito u drugom trimestru trudnoće u kojem Vi jeste! Praktično, mogu koristtiti gotovo svi koji su na tržištu! Uz tu terapiju simptomi će se sasvim sugurno smanjiti. Glede alergije ne mislim da biste trebali mirovati, ali kao i svaki alergičar u ovo doba (kada je koncentracija pojedinih alergena u zraku visoka) izbjegavajte boravak na otvorenom gdje možete doći u kontakt sa alergenom što će tegobe povećati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 2 post(ov)a ]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir:  
Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner