[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : Kvržica ispred uha
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
veba
Nivo: Jr. Member
Registriran: 11-07-2010
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Kvržica ispred uha

Poštovani, pred nekih mjesec dana također sam osjetio kvrgu ispred lijevog uha.Nalazi se otprilike 1 cm ispred ušne resice.Kvrga je tvrđa, ali ja mislim da se lagano pomiće.Nisam osjetio da je narasla u zadnjih 1 mjesec.također na dodir nije bolna (niti kada malo jače pritisnem).Ne vidi se na pogled.Kada otvorim usta, manje se osjeća nego kada su zatvorena.Molio bih vas vaše stručno mišljenje...Unaprijed Hvala

11-07-2010 u 12:52 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: Kvržica ispred uha

Poštovana Veba,
Ovu podkožnu promjenu koju ste opisali je vjerojatno aterom, što je cistična tvorba koja nastaje iz lojne žlijezde. Otvaranje i zatvaranje usta je vjerotno povezano s pritiskom žvačnih mišića u regiji. Ako je aterom pun gnoja, potrebno incidirati i ukloniti sadržaj. U svakom slučaju je potrebno kirurški odstraniti ovojnicu u fazi kada nema upale. Predlažem javiti se dermatologu odnosno maksilofacijalnom kirurgu.
Srdačan pozdrav,
mr.sc. Suzana Varga, dr.med.dent. (dr.stom.)

13-07-2010 u 06:57 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : Kvržica ispred uha Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život