[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : molim opet vaš odgovor i mišljenje,hvala
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
driver
Nivo: Member
Registriran: 07-07-2009
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon molim opet vaš odgovor i mišljenje,hvala

Poštovana doktorice!

Od početka 2008,god imam candidu albicanic u ustima,te jako bijeki jezik,peče me,suhoču usne šupljine,xerostomiju,oligosialiju.Također kada je to počelo dobio sam naslage na usnicama(gornja pogotovo) iz nutra prema nepcu,jako peku.Probao sam rojazol,daktarin,curasept,nistatin,diflukan,fromilid,itrac 3,nipšta ne pomaže.Sumnja se na syegrenov sindrom-biopsija žlijezde slinovnice-govori o naznaćeno prošireni izvodni kanalići te stromom primjerenog izgleda.U nekim od uzoraka NAĐU SE ŽARIŠTA LINFOCITARNE INFLITRACIJE KOJE BROJE DO STOTINJAK UPALNIH STANICA.Nalaz se uklapa u syegrenov sindrom,imunolog odbija jer su mi negativni ENA i ANA testovi(nemam reuatoidni artitis.Infektolog mi je rekao 2009.god.da mi je protočna citometrija krvi u redu(pretraga za zarazne bolesti)CD3+/CD8+/citotoksični T-linfociti-meni su 31,0 ,referentna vrijednost 10,0-30,0% , omjer CD4+CD8+T linfocita –meni su1,4 ,referentna vrijednost je 1,9(1,0-3,6),jedino mi je ovo malo van granica,-imunolog kaže da je to u redu.Kada je to počelo pio sam koltikostereoide,kratko vrijeme,dobioheliobaktery,klamidiju na bazenu,testreptokoku agilatic grupe B,te mi se probava istovremeno poremetila,kaša,sluz,(sad nešto bolje,ali još uvjek problemi postoje sa probavom)Test na HIV radio sam 7 puta unutar 2.god,da li je to dovoljno da se pokaže,ako sam pozitivan,da li test može biti lažno negativan,simptomi koje imam(candida,prištići i naslage na usnicama itd djeluju kao simptomi za to).Test na šećernu bolest je u redu.Imunolog govori da nemam imunoloških problema,kamo da idem,što da radim..Streptokoku i heliobakteri ne mogu izlijećiti,stalno se ponavljaju...klamidiju jesam.

Za prištiće na usnicama sumnjaju na fordyceove granule.Lojne žlijezde,da li se to može skinuti laserom ili nekom kremom,kako riješiti candidu i bijeli jezik u ustima

radio sam test na hpv u ustima,ali mislim da su ga loše obavili,da sad ne objašnjavam zašto,da li ovo na ustima može biti i hpv-uz to govore da bijelo-žuti prištići mogu biti sa kandidom i znak HIV-a(7 testova negativno,zadnji test prije 3 mj,a ovo je prisutno već 2 god.)
moj link za usnice

http://img85.imageshack.us/img85/6042/1usnice.jpg

http://img687.imageshack.us/img687/1007/2jezikiojedineispodpazu.jpg

05-07-2010 u 17:12 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: molim opet vaš odgovor i mišljenje,hvala

Poštovani driver,

Pažljivo sam pročitala Vašu poruku, preporučam svakako pregled kod svog stomatologa, a vrlo je vjerojatno da će Vas uputiti kod specijaliste za oralnu medicinu koji se bave isključivo s tegobama kakve Vi opisujete.
S poštovanjem,
mr.sc. Suzana Varga, dr.stom.

29-08-2010 u 16:56 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : molim opet vaš odgovor i mišljenje,hvala Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život