driver Nivo: Member Registriran: 07-07-2009 Postovi: 15 IP: Logged
|
molim opet vaš odgovor i mišljenje,hvala
Poštovana doktorice!
Od početka 2008,god imam candidu albicanic u ustima,te jako bijeki jezik,peče me,suhoču usne šupljine,xerostomiju,oligosialiju.Također kada je to počelo dobio sam naslage na usnicama(gornja pogotovo) iz nutra prema nepcu,jako peku.Probao sam rojazol,daktarin,curasept,nistatin,diflukan,fromilid,itrac 3,nipšta ne pomaže.Sumnja se na syegrenov sindrom-biopsija žlijezde slinovnice-govori o naznaćeno prošireni izvodni kanalići te stromom primjerenog izgleda.U nekim od uzoraka NAĐU SE ŽARIŠTA LINFOCITARNE INFLITRACIJE KOJE BROJE DO STOTINJAK UPALNIH STANICA.Nalaz se uklapa u syegrenov sindrom,imunolog odbija jer su mi negativni ENA i ANA testovi(nemam reuatoidni artitis.Infektolog mi je rekao 2009.god.da mi je protočna citometrija krvi u redu(pretraga za zarazne bolesti)CD3+/CD8+/citotoksični T-linfociti-meni su 31,0 ,referentna vrijednost 10,0-30,0% , omjer CD4+CD8+T linfocita –meni su1,4 ,referentna vrijednost je 1,9(1,0-3,6),jedino mi je ovo malo van granica,-imunolog kaže da je to u redu.Kada je to počelo pio sam koltikostereoide,kratko vrijeme,dobioheliobaktery,klamidiju na bazenu,testreptokoku agilatic grupe B,te mi se probava istovremeno poremetila,kaša,sluz,(sad nešto bolje,ali još uvjek problemi postoje sa probavom)Test na HIV radio sam 7 puta unutar 2.god,da li je to dovoljno da se pokaže,ako sam pozitivan,da li test može biti lažno negativan,simptomi koje imam(candida,prištići i naslage na usnicama itd djeluju kao simptomi za to).Test na šećernu bolest je u redu.Imunolog govori da nemam imunoloških problema,kamo da idem,što da radim..Streptokoku i heliobakteri ne mogu izlijećiti,stalno se ponavljaju...klamidiju jesam.
Za prištiće na usnicama sumnjaju na fordyceove granule.Lojne žlijezde,da li se to može skinuti laserom ili nekom kremom,kako riješiti candidu i bijeli jezik u ustima
radio sam test na hpv u ustima,ali mislim da su ga loše obavili,da sad ne objašnjavam zašto,da li ovo na ustima može biti i hpv-uz to govore da bijelo-žuti prištići mogu biti sa kandidom i znak HIV-a(7 testova negativno,zadnji test prije 3 mj,a ovo je prisutno već 2 god.)
moj link za usnice
http://img85.imageshack.us/img85/6042/1usnice.jpg
http://img687.imageshack.us/img687/1007/2jezikiojedineispodpazu.jpg