[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : nepce
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
zabrinuta55
Nivo: Jr. Member
Registriran: 27-04-2010
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon nepce

pozdrav!trebala sam vaditi cistu na gornjoj trojci.zubarka mi je prethodno izvadila živac i očistila iglicama zub.nakon toga mi se pojavio mjehurić na nepcu koji je bio vrlo bolan na dodir,nakon što mi je zubarka opet očistila zub mjehurić se smanjio i prestao biti bolan.nakon toga sam operirala cistu još imam šavove i opet mi se vratio taj mjehurić.zanima me što je to??mogu ga opipat jezikom i vidljiv je okom iako je mali.hvala

[Ispravljano od: zabrinuta55 dana 27-04-2010 u 22:22 GMT]

27-04-2010 u 18:31 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: nepce

Poštovana zabrinuta55,
Očigledno je da je tijekom širenja cistične tvorbe došlo do probijanja koštane stijenke. Najčešće se to dešava prema obrazu odnosno usni, ali nije rijetko da se desi i na nepcu. Obzirom da je cista operirana, s vremenom će taj mjehur nestati. Moguća je komplikacija da se razvije trajna fistula prema nepcu, u tom slučaju Vas doktor dentalne medicine (ranije zvan stomatolog) mora opet uputiti oralnom kirurgu koji Vas je operirao.
Srdačan pozdrav,
Mr.sc. Suzana Varga, dr. dent.med. (dr.stom.)

29-04-2010 u 07:02 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : nepce Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život