[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : krvarenje
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
juji
Nivo: Sr. Member
Registriran: 16-01-2010
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon krvarenje

Postovana doktorice,
Zahvaljujem na proslom odgovoru.
U zadnje vrijeme imam krvarenje zubi, čitala sam da je to normalno u trudnoći, sta bih trebala napraviti? Prije 2 tjedna sam bila na pregledu kod zubara, sve je bilo ok, nikakve sanacije nisu bile potrebne, osim krvarenja, pa vas molim za savjet.
Unaprijed zahvaljujem
Lijepi pozdrav

19-04-2010 u 05:16 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: krvarenje

Poštovana Juji,
Pretpostavljam da Vam krvarenje dolazi iz desni (gingive / zubnog mesa), a ne iz zuba. Uslijed djelovanja hormona u trudnoći vrlo često dolazi do lokalnog otoka desni te nastaju džepovi u kojima se lakše zadržava hrana i bakterije. Rezultat toga je upalno stanje koje se manifestira crvenilom ruba desni i krvarenjem. Terapija je kod stomatologa provesti terapiju gingivitisa. Stomatolog će Vam također propisati posebni režim održavanja higijene doma (posebna tehnika pranja zuba po Bassu te antiseptičke otopine za ispiranje usta).
Srdačan pozdrav,
mr.sc. Suzana Varga, dr.stom.

20-04-2010 u 07:23 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : krvarenje Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život