[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : izbijeljivanje
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
juji
Nivo: Sr. Member
Registriran: 16-01-2010
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon izbijeljivanje

Postovana

Zanima me posto imam plombe na prednjim zubima(dijasteme) a planiram izbijeliti zube, da li će te plombe ostati iste ili će i one izbijeliti? Sta mi savjetujete?
Zahvaljujem

09-03-2010 u 02:10 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: izbijeljivanje

Poštovana Juji,
Ako dobro računam, sada ste negdje u 13. tjednu trudnoće. Iako nisu dokazane nuspojave, načelno je pravilo da se kozmetički zahvati poput izbjeljivanja zubi ne rade u trudnoći, a ako je potrebno onda valja pričekati posljednja tri mjeseca. Odgovor na Vaše pitanje: sredstva za izbjeljivanje djeluje na organski dio prirodnog zuba i nema učinak na umjetne materijale poput kompozita od čega se rade ispuni i keramiku od čega se izrađuju krunice. Pravilo je izbjeliti zube zatim zamjeniti on što estetski više ne odgovara novoj nijanski prirodnih zuba.
Srdačan pozdrav,
mr.sc. Suzana Varga, dr. stom.

10-03-2010 u 07:52 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : izbijeljivanje Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život