[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : FERUM
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
mala84
Nivo: Jr. Member
Registriran: 10-02-2010
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon FERUM

Postovana,

imam 25 god. i vec duzi period uzimam tablete protiv anemije (Ferum lek), a takodje sam pila i ampule TOTHEMA (injekcije gvozdja). Primijetila sam da mi te ampule i tablete jako boje zube. Imala sam skoro cisto bijele zube, a sad dok sam pod terapijom oni su postali zuckaste boje, a takodje mi je i moja doktorica hematolog rekla da se necu moci rijesiti te obojenosti zuba, da to ostaje trajno.
Sta mi vi savjetujete!!! Da li ima neko sredstvo kojim bi mogla povratiti svoju prijasnju boju zuba ili se moram obratiti svom stomatologu radi ciscenja.

HVALA

10-02-2010 u 19:25 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: FERUM

Poštovana Mala84,

Kada se uzimaju preparati željeza, naročito u obliku tekučine odnosno sirupa, vrlo je bitno odmah poslijed toga temeljito oprati zube s četkicom i pastom za zube. Obzirom da je već došlo do obojenja zuba, sumnjam da će samo čišćenje može odstraniti metalno obojenje. Može se eventualno pokušati izbjeliti zube sa ZOOM! sustavom, a ako ne uspije onda će biti potrebno staviti na zube keramičke ljuskice (veneers) ili krunice kako bi opet postigli estetski izgled zuba kojeg želite.
Srdačan pozdrav,
mr.sc. Suzana Varga, dr.stom.

17-02-2010 u 08:17 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : FERUM Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život