[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : udarac
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
joskica
Nivo: Jr. Member
Registriran: 23-11-2009
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon udarac

pozdrav!!evo ovako, slučajno sam udarena laktom u usta.šivanom mi je par punata na usnoj sluznici sa unutarnje i vanjske strane...kirurg mi je ustanovio da mi je 3. zub gornji s desne strane puknuo, izvadio polovicu puknutog i rekao da se zub mora dosta liječit jer je pretrpio veliku frakturu (što je ustanovio na snimkama).kakav je postupak daljei još me zanima je li moguće da mi je zagriz čudan i da mi se čini nepravilan, zato što sam tek skinila punte ili je moguće da je došlo do deformacije čeljusti tijekom udarca??hvala

23-11-2009 u 11:45 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: udarac

Poštovana Joskica,
Obzirom da je došlo do pucanje očnjaka koji je inače vrlo snažan zub, udarac je očito morao bio prilično jak. Stoga ne bi čudilo da je došlo i do pomaka tog i susjednih zuba prema unutra. Dovoljni je pomak desetine milimetra, a da smeta za zagriz. Uz mekanu kašastu prehranu trebalo bi se s vremenom sve vratiti na svoje mjesto, a ako jako smeta onda stomatolog treba uskladiti zagriz selektivnim brušenjem (točkastim ubrušavanjem zubnih kontakata).
Srdačan pozdrav,
mr.sc. Suzana Varga, dr.stom.

25-11-2009 u 08:11 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : udarac Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život