[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : gangrena zuba
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
leek
Nivo: Jr. Member
Registriran: 23-10-2009
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon gangrena zuba

Nakon što sam se 2 mjeseca žalila na jaku i oštru bol u zubu (sedmica gore desno)pri reakciji na hladno, stomatoog mi je slikao zub i ništa nije vidio. No zbog opetovane boli, otvorio mi je taj zub i konstatirao gangrenu. Zub mi je bio otvoren tjedan dana i nije me bolio, no na dodir u unutarnje tkivo /kad bi mi dotakao dubinu zuba) bol je užasna!! Kao da mi dira u živo meso!! Sad mi ga je zatvorio lijekom (ne znam kojim) i jezikom osjetim blagu, jedva primjetnu oteknutost mesa oko zuba, a kad stisnem čeljust, zub me zaboli i počne pulsiranje negdje u dubini.....Kad ne diram, pulsiranje prestane.Ne žvačem na toj strani jer ne mogu.
Molim vaše mišljenje i savjet te koliko traje lječenje zuba u mom slučaju ?

23-10-2009 u 11:30 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: gangrena zuba

Poštovana leek,
Ovo što vam radi Vaš stomatolog se zove endodontski zahvat, tj. liječenje korijena zuba. Ja volim reći da je to "pokušaj liječenja" jer ne reagira svatko isto na liječenje, a niti svaki korijen zuba kod iste osobe. Često je moguće endodontski izliječiti zub u jednoj posjeti, a ponekad neki zubi iziskuju višetjednu intenzivnu terapiju. Vjerujem da će se vjerojatno situacija smiriti s djelovanjem "lijeka" u zubu i nastavkom endodontskim liječenjem, ako je to indicirano kliničkom i rendgen slikom. Valja nastojati štedjeti zub jedno vrijeme, ali svakako pojačano održavati oralnu higijenu. Uvijek postoji mogućnost neuspjeha liječenja korijena, ali svakako valja pokušati. Naime, zub izvaditi je pet minuta posla, a nadoknaditi je dugotrajno i zahtjevno, pa bi na Vašem mjestu svakako nastojala ga zadržati.
Srdačan pozdrav,
mr.sc. Suzana Varga, dr.stom.

28-10-2009 u 08:49 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : gangrena zuba Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život