[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : pitanje
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
cura02
Nivo: Jr. Member
Registriran: 26-09-2008
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon pitanje

Poštovana,
Zanimaju me detalji o postupku presađivanja zubnog mesa i koliko je to učinkovito na dosadašnjim slučajevima te je li bolno i je li dugi oporavak?
Imam recesiju gingive na zubima i paradentologinja je taj postupak navela kao moguću soluciju koja mene nimalo ne privlaći, radije bih to kontrolirala pravilnom njegom i redovitim pregledima.
Hvala!

01-10-2009 u 09:34 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: pitanje

Poštovan cura02,
Autotranstlantacija graft gingive je česti parodontološki zahvat koji se primjenjuje kada je došlo do recesije tj. povlačenja gingive prvenstveno radi zaštite korijena i spriječavanja napredovanja bolesti. Naravno da možete odlučiti da se zahvat ne učini, međutim tada onda postoji veća mogućnost da dođe do karijesa korijena zuba ili nastavak recesije s posljedicom gubitka zuba. Ako će te uistinu kontrolirati pravilnom njegom i redovitim pregledima, onda postoji šansa da se postojeće stanje, ali mala je vjerojatnost da se stanje popravi.
Srdačan pozdrav,
mr.sc. Suzana Varga, dr.stom.

12-10-2009 u 07:15 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : pitanje Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život