[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : Krvarenje desni, mrtvi zubi itd...
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
dream
Nivo: Jr. Member
Registriran: 30-06-2009
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Krvarenje desni, mrtvi zubi itd...

Poštovani,

Imam problem koji me muči cijeli život, od prvih zuba pa sve do sada...
Zube sam njegovala koliko god sam mogla ali su na žalost jako slabi!

U 12-toj godini sam izvadila korijene gornjih dvojki, oni su s vremenom naravno potamnili.
Desni mi krvare, ponajviše iz tih dvojki..ali imam i kamenca.
Moj (već sada bivši) stomatolog mi je rekao da taj kamenac "nema smisla uklanjati jer će se opet pojaviti" !
(Skoro mi svaki zub ima plombu)

Mene zanima da li je moguće da sada u 24. godini svoga života imam lijep osmjeh, točnije me zanima za ove moje dvojke s obzirom da nemaju korijen čak su se i iskrivile..

Da li se tu može ugraditi nekakve navlake i sl.?
Više me je strah otići i jednom stomatologu jer do sada nisam nigdje pronašla razumijevanje, za moje patnje...

Hvala vam na odgovoru i pozdravljam vas!

29-07-2009 u 14:49 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: Krvarenje desni, mrtvi zubi itd...

Poštovana dream,
Kada postoji povećana sklonost stvaranja zubnih naslaga što uzrokuje krvarenje desni, potrebno je uspostaviti poseban režim održavanja oralne higijene kod kuće te češće posjećivati stomatologa. Zubne krunice (tzv. navlake) s keramičkom površinom su izrazito glatke i sprječavaju zadržavanje hrane te time i stvaranje zubnih naslaga, a istovremeno djeluje zaštitno jer učvršćuju zube koji su skloni lomljenju i karijesu te bi se ujednačila boje dvojke s ostalim zubima. Stoga bi predložila da razmotrite protetsku rehabilitaciju radi dugoročnog očuvanja Vašeg oralnog zdravlja.
Srdačan pozdrav,
mr.sc. Suzana Varga, dr.stom.

07-09-2009 u 07:40 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : Krvarenje desni, mrtvi zubi itd... Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život