[ Forum ] [ Registracija ] [ Pomoć ] [ Traži ] [ Profil ]

Pravila: Svoja pitanja postavljajte bez ustručavanja, naravno razumljivo i što detaljnije i preciznije. Sa liječnicima je postignut načelni dogovor da će u skladu sa svojim obavezama na pitanja odgovarati što je moguće prije.

Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : utrnulost brade
()
Nova poruka Odgovori
Autor Poruka
mima198
Nivo: Jr. Member
Registriran: 26-07-2009
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon utrnulost brade

Poštovana doktorice,
prije nekoliko dana sam vadila 2 umnjaka. Pijem antibiotike i rane polako zacijeljuju, ali osjećam da mi je dio brade i obraza još uvijek utrnut. I to mi smeta. Da li je došlo do oštećenja nekog živca ili je to utrnuće uobičajeno? Što uopće napraviti? Molim Vas za savjet

26-07-2009 u 17:13 | Odgovor na post
Dr. Suzana Varga
Nivo: Moderator
Registriran: 13-06-2005
IP: Logged

Pogledaj profil korisnika Pošalji Email korisniku
icon Re: utrnulost brade

Poštovana mima198,
Parestezija, ili osjećaj utrnutosti, je komplikacija koja se javlja u 5-15% slučajeva oralnokirurških zahvata, najčešće kod vađenja donjih umnjaka. Uzrokovano je oštećenjem čeljusnog živca, a ponekad može biti oštećen i jezični živac. Predlažem da se savjetujete sa svojim stomatologom odnosno s onim koji Vam je vadio umnjake. Često se ordinira B vitamin (Neurobion ili sl.), a neki preporučuju i vježbe mimike lica u ogledalu radi poboljšanja cirkulacije. Konačno, u velikoj većini slučajeva dolazi do spontanog vraćanja osjećaja, dok u 1% slučajeva oštećenje je trajno.
Srdačan pozdrav,
mr.sc. Suzana Varga, dr.stom.

28-07-2009 u 10:29 | Odgovor na post
Zdravlje i život : Dr. Suzana Varga : utrnulost brade Nova poruka Odgovori

Niste logirani? Korisnik: Zaporka: Izgubili ste Vašu zaporku?
Pravila foruma:
Tko može postaviti novu temu? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member
Tko može odgovoriti? Administrator, Moderator
Tko može čitati? Administrator, Moderator, Sr. Member, Member, Jr. Member, Guest
HTML Uključen? no
UBBC Uključen? yes
Filtriranje riječi uključeno? no

Kontaktirajte nas | Zdravlje i život